Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost luat prin surprindere, miercuri, cand a fost intrebat de un jurnalist ucrainean, in timpul unei conferinte de presa comune cu omologul sau turc, Mevlut Cavusoglu, ce bunuri furate din Ucraina a reusit sa vanda Rusia pana acum, in afara de grau. Oficialul rus i-a raspuns imediat, vizibil deranjat de intrebare.

Lavrov l-a rugat pe jurnalistul ucrainean sa repete intrebarea pe care i-a adresat-o in timpul conferintei de presa, oficialul rus fiind surprins si putin enervat de curiozitatea jurnalistului.

„Voi (ucrainenii, n.red.) sunteti mereu atat de preocupati de ce puteti fura si de unde, incat credeti ca toata lumea gandeste la fel. Iti voi raspunde la intrebare. Implementam obiectivele anuntate public: sa scapam estul Ucrainei de regimul neonazist. Asta facem.

In privinta cerealelor, am explicat ca acestea pot fi transportate fara probleme la destinatie. Rusia nu se opune in niciun fel. Acest lucru presupune ca domnul Zelenski sa dea ordinul, asta daca mai poate ordona ceva, pentru a permite navelor straine si ucrainene sa navigheze in Marea Neagra”, a replicat Lavrov.

SURSADigi24
Articolul precedentConsecintele negative in lume ale invaziei ruse in Ucraina se agraveaza
Articolul urmatorBatalie de 14 ore intre parasutistii ucraineni si „beretele albastre” ruse