Specialistii in securitate cibernetica ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale au blocat in acest sfarsit de saptamana mii de atacuri malitioase indreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante institutii din Romania.

„Este o crestere semnificativa, pe anumite pagini web depasindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri in comparatie cu alte perioade. STS a aplicat masuri eficiente si rapide de securitate cibernetica, utilizand atat mecanisme automatizate, dar si operatiuni tehnice in timp real implementate la nivelul Centrului Operational de Raspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) si la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritatile pentru care institutia noastra asigura administrare tehnica sau furnizare de servicii de tip Internet”, informeaza STS intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, in cazul unui atac cibernetic deciziile si masurile luate intr-un timp extrem de scurt sunt esentiale, iar atunci cand echipele de administrare tehnica si cele de securitate cibernetica sunt comune, lantul de decizie este extrem de scurt si cu impact imediat.

SURSADigi24
Articolul precedentGrecia a ridicat duminica restrictiile pentru zborurile externe si interne impuse din cauza Covid
Articolul urmatorDNSC atrage atentia ca observa o diversificare a atacurilor cibernetice