Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a declarat, miercuri, ca este „exclus” sa se ia in calcul o inghetare a pensiilor si salariilor in acest an, iar datoria publica creste pe seama unor imprumuturi angajate de stat pentru a face investitii.

El a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria, daca s-a discutat despre inghetarea pensiilor si a salariilor pentru a face o economie la bugetul de stat.

„Exclus. Si am spus acest lucru de cand a inceput o emotie referitoare la depasirea ponderii datoriei publice la 50%, pentru ca, odata cu aceasta depasire, pe site-ul ministerului aveti si o informare, o nota care spune cum va scadea datoria publica sub 50%. Or, nu este cazul in acest an de o astfel de masura. De altfel, datoria publica creste pe seama unor imprumuturi angajate de statul roman pentru a face investitii. Or, pentru investitii, acea prevedere din cadrul fiscal, din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, trebuie citita in spiritul ei, unu la mana, si, doi, trebuie vazut ca evaluarea nu se face lunar”, a explicat Caciu, potrivit Agerpres.

SURSADigi24
Articolul precedentCamila Giorgi, conferinta de cateva secunde la Roland Garros
Articolul urmatorTeleportarea quantica, un pas spre internetul viitorului