Gaurile negre sunt, de fapt, nucleul unor stele moarte, iar numarul acesta din Universul cunoscut este de 40 cvintilioane, adica 40.000.000.000.000.000.000. Cu toate astea, numarul gaurilor negre, desi urias, reprezinta doar 1% din materia observabila in Univers.
„Ce este inovativ in modul de calcul este cuplarea unui model detaliat de evolutie stelara si binara cu formule avansate privind formarea stelelor si imbogatirea metalelor in galaxii individuale. Este printre primele calcule ab nitio ale functiilor gaurilor negre in istoria cosmosului”, a transmis Alex Sicilia, astrofizician la Scoala Internationala de Studii Avansate (SISSA) din Italia, conform Science Alert.
La doar 89 de milioane de ani lumina distanta, in galaxia NGC 7727, doua gauri negre supermasive se apropie una de alta pana vor intra in coliziune. Noile masuratori care cerceteaza galaxia au descoperit ca nucleul consta dintr-o pereche binara supermasiva de gauri negre. Este cel mai apropiat astfel de sistem binar descoperit pana in prezent. Pana la acest moment, recordului un sistem similar fusese detectat la 470 de milioane de ani lumina.