Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev miercuri dimineata, vizita care face parte din eforturile internationale pentru detensionarea situatiei securitatii la frontiera dintre Ucraina si Rusia. Din capitala Ucrainei, seful diplomatiei SUA a transmis ca acumularea de trupe ruse la granita inseamna ca presedintele Vladimir Putin poate ordona un atac asupra Ucrainei intr-un „termen foarte scurt”, transmite Reuters.

Blinken a spus ca spera cu tarie ca Moscova poate ramane pe o cale diplomatica si pasnica atunci cand se va intalni saptamana aceasta cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la Geneva pentru mai multe discutii privind detensionarea conflictului dintre Rusia si Ucraina.

„Stim ca exista planuri pentru a creste acea forta (rusa) si mai mult intr-un timp foarte scurt, ceea ce ii ofera presedintelui Putin capacitatea, de asemenea, de a lua, in orice moment, masuri agresive suplimentare impotriva Ucrainei”, a declarat Blinken diplomatilor la Ambasada SUA din Kiev, subliniind in acelasi timp ca acumularea de trupe ruse la granita are loc fara „provocare, fara motiv”.

SURSADigi24
Articolul precedentBilant COVID-19 din 19 ianuarie 2022, in Romania
Articolul urmatorBill Gates, anunt infiorator despre viitorul omenirii

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.