Bosch isi consolideaza activitatile de dezvoltare in Romania si pozitia strategica in cadrul retelei sale globale de inginerie, prin extinderea Centrului de Inginerie Bosch in Bucuresti, in cadrul sediului central al companiei. Aici, inginerii vor lucra la proiecte de ultima generatie pentru dezvoltarea de solutii in ariile mobilitatii automatizate, electrice si conectate, in cadrul unui model de lucru hibrid, flexibil, bazat pe incredere.

„Centrul de Inginerie Bosch din Cluj si-a crescut constant activitatile de dezvoltare in ultimii ani. Acesta detine diverse proiecte globale si are peste 1000 de ingineri care lucreaza la solutii pentru mobilitatea viitorului”, a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch. „Consolidarea pozitiei Centrului de Inginerie, prin cresterea responsabilitatii locale si a numarului de proiecte, ofera sansa expertilor nostri de a contribui activ la procesul de transformare a companiei in lider de AIoT la nivel global”, a adaugat Matter. Pentru a sustine aceasta extindere, Centrul de Inginerie Bosch planifica o crestere a numarului de angajati in urmatoarea perioada. In anul 2022, compania va avea peste 400 de pozitii deschise, in domeniul ingineriei software si hardware.

Prin initiativa „Smart Work”, Bosch a implementat la nivel global un model de colaborare hibrid, modeland sistematic interactiunea dintre munca la distanta si munca la sediul companiei. Noul mod de lucru hibrid, care combina beneficiile muncii de acasa, eficienta si agilitatea si beneficiile muncii de la birou, inovarea si colaborarea, a fost implementat cu succes si in cadrul Centrului de Inginerie din Romania inca din anul 2021. Implementarea conditiilor de munca flexibile a facilitat lansarea unui proiect pilot de extindere a activitatilor de dezvoltare in Bucuresti, cu posibilitatea de a lucra in cadrul sediului central Bosch pentru cei care doresc sa-si desfasoare activitatea la birou. Printre proiectele incluse in aceasta initiativa pilot se numara dezvoltarea de solutii si servicii de software si hardware pentru conducerea asistata si automatizata, pentru sisteme de directie asistate electric, sisteme de propulsie, dar si pentru masini electrice si conectate si proiecte de management al datelor. „La scurt timp de la lansarea sa, proiectul pilot de extindere a Centrului de Inginerie Bosch la Bucuresti este deja un succes. Peste 20 de ingineri software din zona, cu grad mare de expertiza, au fost deja integrati in echipele noastre de dezvoltare”, a declarat Catalin Golban, seful departamentului de Inginerie a sistemelor de perceptie video din cadrul centrului de inginerie din Cluj si coordonatorul proiectului de extindere a activitatilor de dezvoltare Bosch in Romania. „Ma bucur ca am reusit sa ii integram rapid pe noii nostri colegi in echipele existente, in ciuda colaborarii majoritar digitale. Pandemia de Covid-19 a adus cu sine si o schimbare a paradigmei de munca, preponderent digitala, iar Bosch s-a adaptat, intr-un ritm alert, reusind sa formeze echipe hibride eficiente, bazate pe incredere, pe o buna colaborare si orientare spre rezultate si mai putin pe prezenta fizica constanta la birou” – a cotinuat Golban.

SURSABusiness Magazin
Articolul precedentPolitistii din Bucuresti au tras 15 focuri de arma, dupa ce un sofer a refuzat sa opreasca
Articolul urmatorAproximativ 21.000 de case si apartamente noi ar putea fi livrate in 2022