Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca reprezentantii Ambasadei de la Copenhaga i-au vizitat pe parintii bebelusului internat in Danemarca si i-au informat despre starea de sanatate a copilului. Totodata, bebelusului i s-a emis certificat de nastere romanesc, iar reprezentantii ambasadei fac demersuri pentru a-l putea vizita in spital, scrie News.ro.

„Ca urmare a demersurilor intreprinse pe langa autoritatile daneze, in regim de urgenta, de catre Ambasada Romaniei la Copenhaga, reprezentantii ambasadei i-au vizitat in data de 6 februarie 2022 pe parintii minorului, in centrele de detentie in care acestia se afla in prezent. In dialogul cu cei doi cetateni romani, reprezentantii misiunii diplomatice s-au asigurat ca acestia isi cunosc drepturile si le-au furnizat material informativ cuprinzand cele mai importante reguli care se aplica persoanelor retinute/arestate preventiv in Danemarca. Totodata, le-a fost evidentiat cetatenilor romani ca au dreptul de a contacta Ambasada Romaniei la Copenhaga, la cerere. Cetatenii romani au afirmat ca le sunt respectate drepturile in centrele de detentie, ca au avut intalniri cu avocatii acestora si ca beneficiaza de sprijinul lor”, a transmis luni seara MAE.

Totodata, diplomatii romani i-au informat pe parintii minorului cu privire la starea de sanatate a acestuia si le-au confirmat faptul ca sunt in dialog permanent cu membrii familiei extinse. Ei au subliniat de asemenea ca autoritatile romane competente acorda o atentie deosebita cazului, fiind sesizate si implicate si institutiile statului roman cu atributii in materie de asistenta si protectie a minorilor.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentUn politist a fost batut de un interlop in Timisoara
Articolul urmatorMinisterul de Externe britanic a fost tinta unui atac cibernetic

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.