In plin scandal al facturilor la energie, PSD si PNL se reunesc luni, in sedinta Coalitiei. Cu cateva ore inaintea intalnirii, PSD a anuntat ca a pregatit un pachet de masuri menite sa scada facturile romanilor la electricitate si gaze. Social democratii propun scaderea TVA-ului si cresterea plafonului de consum care ar duce implicit la compensarea facturilor la energie. Banii necesari vor veni, spun social-democratii, din supra-taxarea companiilor din energie si din dividendele platite de acestia la bugetul de stat. De partea cealalta, Florin Citu respinge ideea reducerii TVA-ului si pledeaza ca reducerile de taxe sa se aplice unitar pentru toata economia.

Presedintele PNL, Florin Citu a declarat inaintea sedintei coalitiei, ca partidul sau are doua propuneri simple: sa se revina la pretul reglementat, pentru consumatorii casnici, pentru o perioada de sase luni, iar pentru IMM-uri, sa se discute varianre de compensare de la buget.

„PNL va avea doua propuneri simple, pentru consumatorul casnic, exista varianta de a ne intoarce pe o perioada determinata, pana in sase luni de zile (…) la pretul reglementat, pentru consumatorul companii mici si mijlocii si restul de consumatori, putem sa discutam de variante de compensare de la buget”, a declarat Florin Citu.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentStenograma privind accidentul mortal din sectorul 1
Articolul urmatorReactie dura a tatalui lui Djokovici

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.