Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri seara, la Digi24, despre situatia armatei ruse, care a iesit la iveala odata cu invazia Ucrainei. Potrivit acestuia, in Romania nu va avea loc un razboi conventional cu Rusia, tocmai din cauza starii precare a trupelor lui Putin, atat din punct de vedere tehnologic cat si psihologic.

„In Romania nu va avea loc un razboi conventional cu Rusia. Si spun asta bazandu-ma nu numai pe actiunea puternica si eficienta de descurajare din partea NATO, adica tot ce a facut NATO pe linia asta estica, acum. Este o puternica descurajare. A transmis cu Blinken in Moldova, cu Kamala Harris in Polonia, in Romania, a transmis clar Moscovei: „Nu faceti un pas aici, pentru ca – e clar -, aveti de-a face cu noi, din momentul ala”.

Dar mai este un rationament dincolo de aceste fapte.

Ce s-a intamplat cu Rusia, acum? Pai, s-a intamplat urmatorul lucru: pana sa intre in Ucraina, Rusia detinea o arma psihologica foarte puternica, si anume Armata Rosie virtuala. Ca pe computer, in jocurile alea, Warcraft, sau ce se joaca pe acolo. „Noi suntem tancurile sovietice”, „noi suntem Armata Rosie, care strivim pe oricine in 24 de ore”…Eee, si acum, cea mai mare greseala comisa de Putin este ca a scos Armata Rosie la vedere, domne! Si a putut sa vada o lume intreaga ce e Armata Rosie, de fapt.

Si este, potrivit unei vechi expresii chinezesti, pe care a consacrat-o Mao Zedong – „un tigru de hartie”. Asta este! S-a vazut, va dati seama ca o lume intreaga, de experti, de analisti militari, toti au fost cu ochiul pe teatrul de operatiuni de acolo, si-au luat notite… Deci, este o armata inferioara, nu NATO, e mult pana la NATO… probleme mari de logistica, probleme de strategie si in primul rand probleme tehnologice.”, a declarant Cristian Tudor Popescu, informeaza Digi24.

SURSAAdevarul.ro
Articolul precedentUSR, reactie dupa ce presedintele a promulgat legea SIIJ
Articolul urmatorOrdonanta pentru eliminarea PLF a fost publicata in Monitorul Oficial

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.