Guvernul Romaniei a aprobat luni Hotararea privind infiintarea, organizarea si functionarea Comitetului Interministerial pentru programul Romania Atractiva in vederea stabilirii obiectivelor incluse in cele 12 rute turistice/culturale din Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei.

Actul normativ stabileste componenta Comitetului Interministerial, constituit la nivel de experti, cu rol consultativ, fara personalitate juridica, din care fac parte reprezentanti cu drept de vot din partea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, Ministerului Culturii si Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

„Investitia nr. 1 din cadrul Componentei 11 Turism si Cultura asigura fondurile necesare pentru restaurarea a 225 de obiective si promovarea a 300 de situri turistice care vor fi incluse in 12 rute culturale. Vorbim despre investitii in turism si in patrimoniul cultural national de peste 100 milioane euro, atat pentru restaurarea obiectivelor, cat si pentru a le face cunoscute si accesibile turistilor, ceea ce speram sa aduca un plus de valoare turismului romanesc”, a declarat Dan Vilceanu, ministrul investitiilor si proiectelor europene.

SURSADigi24
Articolul precedentVreme calda in urmatoarele zile. Dupa 18 februarie revine frigul
Articolul urmatorMinistru de Externe al Ungariei, Péter Szijjartó, in vizita la Sfantu Gheorghe

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.