Ciprian Ciucu, presedintele PNL Bucuresti, a cerut vineri primarului general Nicusor Dan sa vina cu proiectul de buget pe anul acesta, sa taie masiv din cheltuieli, sa creasca veniturile, astfel incat sa ajunga la un buget real de 5,9 miliarde lei, acuzand o liniste totala. Ciucu a prezentat trei scenarii de buget, unul maximal, unul realist politic si unul radical, propunerea fiind sa se mearga pe cel radical daca exista consens politic. In acest scenariu subventia la termie ar ajunge la 1,1 miliarde lei, ceea ce ar insemna o crestere a pretului la populatie la circa 400 lei/gcal, reducerea subventiei la transport public la 800 milioane lei, comasarea mai multor institutii si renuntarea la o parte din voucherele si ajutoarele date de municipalitate.

„Noi sustinem varianta cu 280 lei/gigacalorie la populatie in loc de 137 lei cat este acum. Exista si optiunea sa fie peste 400 de lei, cat este si in alte orase din tara, punem aceasta optiune pe masa si o sustinem daca exista consens politic”, a declarat Ciucu.

Ciprian Ciucu a prezentat 3 variante de buget pe 2022:

  • Optiunea maximala care presupune functionarea ca pana acum, in conditii suboptime, fara eficientizare cheltuielilor a PMB.
  • Optiunea realista care de fapt este realista doar din punct de vedere politic, deoarece niciunul dintre actorii politici nu si-ar asuma mai mult de atat.
  • Optiunea radicala care presupune taieri drastice de cheltuieli, renuntarea la anumite institutii si servicii non-esentiale la care se adauga reducerea subventiei. „Acesta este optiunea cu costuri politice enorme, egala cu sinuciderea politica. Totodata este optiunea cu adevarat reformista”, a declarat Ciucu.

In optiunea maximala bugetul municipalitatii pe 2022 ar fi de 8,2 miliarde lei, in optiunea realista 7,2 miliarde lei, iar in optiunea radicala 5,9 miliarde lei.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentStructura anului scolar 2022-2023
Articolul urmatorPresedintele Romaniei impreuna cu Secretarul NATO, au ajuns la Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.