Comisia Europeana a propus marti un buget anual al UE pe 2023 in valoare de 185,6 miliarde de euro, care va fi completat de granturi cu o valoare estimata de aproximativ 113,9 miliarde de euro din cadrul instrumentului NextGenerationEU, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului comunitar.

Bugetul UE va continua sa mobilizeze investitii semnificative menite sa consolideze autonomia strategica a Europei, sa stimuleze redresarea economica in curs, sa protejeze durabilitatea si sa creeze locuri de munca. Comisia va continua sa acorde prioritate investitiilor din domeniile ecologic si informatic, raspunzand totodata nevoilor urgente generate de crizele recente si de crizele actuale.

Proiectul de buget pe 2023, consolidat de instrumentul NextGenerationEU, este conceput astfel incat sa raspunda celor mai importante nevoi in materie de redresare ale statelor membre ale UE si ale partenerilor nostri din intreaga lume. Aceste mijloace financiare vor continua sa reconstruiasca si sa modernizeze Uniunea Europeana si sa consolideze statutul Europei de actor puternic pe scena internationala si de partener de incredere.

SURSADigi24
Articolul precedentCe conditii pune Rusia pentru a debloca porturile ucrainene
Articolul urmatorRevin „Trenurile soarelui” catre litoral