Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF avertizeaza ca preturile energiei si ale materiilor prime continua sa creasca, iar datele statistice recent publicate nu surprind inca efectele invaziei Ucrainei de catre Rusia. Este si cazul evolutiei Indicelui preturilor productiei industrial din luna februarie. In luna februarie, preturile productiei industriale au crescut cu 1,6% fata de luna ianuarie 2022, si cu 43,8% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Cristina Chiriac, presedinta CONAF, a declarat: „Indicele preturilor industriale si-a incetinit cresterea in februarie, fata de luna anterioara, dar statistica nu surprinde tensiunea din piata energiei provocata de invazia din Rusia, care a inceput spre finalul lunii. Evolutia indicelui preturilor productiei industriale este un avertisment pentru viitorul apropiat.”

Preturile productiei industriale au fost supuse unor presiuni de crestere inca din vara anului trecut, cand efectele pandemiei de coronavirus s-au facut simtite in blocaje ale transporturilor internationale de marfuri, a observant presedinta CONAF.

SURSAEconomica.net
Articolul precedentVor fi sanctionati cei patru parlamentari romani care au mers la Ambasada Rusiei?
Articolul urmatorManifestatie impotriva razboiului din Ucraina la Bucuresti

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.