Controversata senatoare Diana Sosoaca, impreuna cu alti trei parlamentari, s-au intalnit cu ambasadorul rus la Bucuresti, Valeri Kuzmin, in conditiile in care Rusia a invadat Ucraina, omorand civili, determinand milioane de oameni sa-si paraseasca tara.

„Intalnirea delegatiei formata din 4 parlamentari si reprezentantii ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti pe tema Pacea de la Bucuresti, Neutralitatea Romaniei.

Astazi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegatie formata din 4 parlamentari romani: Senator Diana Iovanovici-Sosoaca, Deputat Dumitru Coarna, Deputat Mihai Lasca si Deputat Francisc Toba, a avut o intalnire cu Ambasadorul Federatiei Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea Romaniei, Pacea de la Bucuresti.

In acest cadru, partea romana, a prezentat pozitia de neutralitate, in sensul neimplicarii Romaniei in razboiul dintre cele doua state beligerante: Federatia Rusa si Ucraina, astfel cum o solicita majoritatea romanilor, precum si propunerea de incepere a tratativelor de pace in cadrul neutru al Romaniei, in Casa Poporului, in vederea incheierii Pacii de la Bucuresti. Partea romana a mentionat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alaturat si ONG-uri si personalitati din peste 70 de tari.

La randul sau Ambasadorul Federatiei Ruse si-a exprimat punctul de vedere privind tema expusa, mentionand ca la acest moment sunt in discutii tratative in Turcia, multumind pentru implicarea parlamentarilor romani.

De asemenea, partea romana a conchis asupra neutralitatii si neimplicarii Romaniei in conflictul din Ucraina, precum si speranta ca acest conflict se va incheia cat mai curand, astfel incat sa se evite pierderea de vieti omenesti de ambele parti, precum si evitarea extinderii conflictului.

Precizam ca intalnirea a avut loc la solicitarea partii romane, adresata prin Memoriul mentionat, Memoriu si solicitare de intalniri care au fost transmise tuturor statelor implicate si vecine statelor beligerante, prima Ambasada care a acceptat discutii, fiind cea a Federatiei Ruse”, a anuntat Diana Sosoaca pe Facebook.

SURSADigi24
Articolul precedentTraian Basescu, primele declaratii dupa externare
Articolul urmatorFlorin Citu a refuzat sa demisioneze de la sefia PNL dupa intalnirea decisiva cu liderii partidului

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.