Cumparaturi online – avantaje dar si probleme care pot aparea

0
484

Cei de la WolfPick vin cu cateva sfaturi si avantaje clare, dar si probleme care pot aparea:

1. Comoditate

Daca știi exact ce vrei și de unde să cumperi, ești la un click distanță de produsul dorit.

Economisesti astfel timpul de deplasare, parcare la mall si eventualele cozi.

2 Oferta mai variată față de ce găsim în magazine

3 Cand cumperi online, iei exact ce ai nevoie. Riscul este mai scazut sa cumperi și alte produse, ca atunci când mergi la mall de exemplu.

4 Online sunt mai multe magazine decat offline, asta inseamna ca poti gasi ceea ce cauti la un pret care sa includa mai putin angajati si 0 chirii. Nu uita de comparatoarele de preturi.

5 Nu depinzi de programul unui magazin, poti lansa o comanda la orice ora din zi si stii imediat cand iti ajunge produsul acasa sau la birou.

Si pentru ca nimic nu e doar lapte si miere pe lumea asta, 6 Dezavantaje:

1. Desi sistemele de securitate sunt din ce in mai complexe si eficiente, exista si riscuri asociate cumparaturilor online, cea mai frecventa fiind furtul informatiilor personale (numarul de card, adresa etc).

Pentru a evita acest lucru, nu introduceti aceste date daca ai ajuns pe site-ul respectiv urmand un link primit prin e-mail, de exemplu. De multe ori, acest gen de e-mail-uri sunt tentative de phishing (site-uri care seamana extrem de bine cu cele originale, dar informatiile ajung direct pe mana fraudatorilor).

De asemenea, tineti minte ca nici un magazin online nu va cere niciodata codul PIN al cardului, prin urmare, daca ajungi pe un site care cere asa ceva, inchideti pagina imediat. Site-urile reale au, de obicei, logo-ul SSL (un standard de securitate pentru legatura dintre browser si server) sau Verified by Visa.

Pentru a evita astfel de probleme, este bine sa ai un program anti-virus, cu optiunea anti-phishing integrata, sau un program separat pentru anti-phishing.

Prin urmare, cumpără de pe site-uri consacrate, iar dacă ai găsit o ofertă pe un site mai puțin cunoscut, interesează-te despre el, do your research.

2. Nu poti incerca sau proba. Nu poti fi sigur de calitatea produselor pe care le cumperi. Chiar daca arata bine in poza, pretul poate fi un indicator al calității.

3. Costurile de livrare adaugate maresc pretul produsului

4 Sunt si situatii neplacute cand produsul tau ajunge cu defecte. Din momentul acela, tot ce ai economisit ca timp si energie ca prin shopping online pierzi dublu prin procedura de retur.

5. Cand vine vorba de shopping online este cat se poate de usor sa-ti butonezi din plictiseala telefonul si tot din plictiseala sa-ti si cumperi niste produse. De obicei, mault mai multe decat ii fac bine bugetului tau.

6. Desi la noi in tara este din ce in ce mai bine pus la punct serviciul de livrare, exista mereu posibilitatea sa te trezesti cu o intarziere, ori o nesincronizare cu cel care livreaza, sau, in cel mai rau caz, curierul iti aduce produsul gresit. Sa vezi atunci batai de cap.

Articolul precedentContabilii jura cel mai mult la locul de munca
Articolul urmatorRazboiul nu are chip de femeie