Arhiepiscopul Tomisului a declarat, intr-un interviu acordat Radio Dobrogea, ca presedintele Rusiei este „cel mai mare ctitor la Sfantul Munte Athos si la Ierusalim, iar romanii il vad ca un „raufacator””. „Nu-i negru” cum il prezinta mass media”, a mai sustinut IPS Teodosie, informeaza Adevarul. „Nu se exprima in numele BOR, ci in nume strict personal”, afirma Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane.

„Domnul Putin, care este atat de vehiculat in zilele acestea si vazut atat de negru, nu-i negru cum il prezinta toata lumea. Am spus-o si o spun fara frica si fara nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfantul Munte si la Ierusalim. In tara sa, si Putin, si Medvedev, sunt ctitori. Si am fost pe urmele lor in excursie si m-am minunat cata jertfa au facut. Si noi ii judecam ca pe niste raufacatori”, a declarat arhiepiscopul Teodosie, in emisiunea „Dialog duhovnicesc”, de joi, 3 februarie, la Radio Dobrogea.

Contactat de Adevarul, Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, a transmis ca „asa cum deja se stie, arhiepiscopul Teodosie obisnuieste sa se pronunte sui generis inclusiv pe unele teme extrabisericesti. In virtutea autonomiei eparhiale pe care alege sa o foloseasca uneori in mod original, are desigur dreptul sa se exprime public pe orice tema, fara ca asta sa insemne ca se exprima in numele BOR, ci in nume strict personal. BOR comunica public in plan decizional si pe teme fundamentale doar prin Sfantul Sinod si prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”.

SURSALibertatea.ro
Articolul precedentSe doreste interzicerea inregistrarilor sedintelor din Parlament
Articolul urmatorGeorge Simion, injurat in direct la TV

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.