MApN confirma ca o aeronava fara pilot a intrat in spatiul aerian al Romaniei seara trecuta, timp de cateva minute, indreptandu-se ulterior catre Ungaria. Informarea vine dupa ce premierul croat a anuntat ca o drona militara de productie ruseasca si aflata probabil in dotarea armatei ucrainene s-a prabusit joi seara intr-un parc al capitalei croate Zagreb, dupa ce survolat Romania si Ungaria.

„Sistemul de supraveghere a spatiului aerian al Romaniei a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronava fara pilot (drona), care a evoluat in spatiul aerian national pentru o perioada de timp foarte scurta, sub trei minute”, a comunicat vineri, Ministerul Apararii.

„Evolutia acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt in spatiul aerian national, viteza ridicata, inaltimea de zbor redusa, asociate cu relieful accidentat si conditiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor masuri procedurale pentru identificarea in zbor a acestui obiect aerian”, a comunicat ministerul.

SURSAAdevarul.ro
Articolul precedentKlaus Iohannis, conferinta de presa comuna cu Kamala Harris
Articolul urmatorLuni incepe autorecenzarea populatiei, anunta INS

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.