Apple stie sa isi faca dusmani si dupa ani de dispute cu Epic Games pe tema cotei de venituri oprita ca taxa pentru gazduirea jocului Fortnite in App Store, acum are un „meci” cu Ericsson. In acest caz e vorba despre brevete pentru care Apple nu doreste sa mai plateasca.

Apple si Ericsson au avut o intelegere intre 2015 si 2022 pentru o serie de brevete legate de conectivitate. E vorba despre tehnologii legate de 2G, 3G, 4G, 5G, foarte banoase pentru Ericsson, care ia cativa dolari pentru fiecare telefon vandut pe glob multumita acestor drepturi. Apple se considera totusi nedreptatita pentru ca ar trebui sa plateasca 5 dolari spre Ericsson pentru fiecare iPhone vandut.

Firma din Cupertino spera ca odata cu achizitionarea diviziei de modemuri de la Intel sa obtina si brevete care sa o scape de depedenta de Ericsson, mai ales in zona 5G. Se pare ca nu a reusit totusi, iar pe 20 ianuarie 2022 gigantul american a pornit un proces contra celor de la Ericsson si a pus presiune pe autoritati pentru a bloca importurile de echipamente 5G ale suedezilor.

SURSARevista Connect Romania
Articolul precedentOnePlus Nord CE 2 Lite 5G va sosi in primavara
Articolul urmatorRealme va lansa ceasul Watch S100 spre final de Februarie

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.