Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit in consiliul director al gigantului rus Gazprom, a anuntat vineri compania de gaz detinuta de statul rus. Gerhard Schroeder il va inlocui pe Timur Kulibaev, ginerele fostului presedinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev.

Timur Kulibaev a fost inlaturat din functia de la Gazprom in urma revoltei violente din ianuarie din Kazahstan. De altfel, in Kazahstan, alti doi gineri ai fostului presedinte autoritar al tarii au fost demisi din functiile pe care le detineau la doua importante companii energetice nationale, semn al luptelor pentru putere din aceasta fosta republica sovietica.

Gerhard Schroeder, care a fost cancelar in perioada 1998-2005, este social-democrat – partidul (SPD) care acum a dat din nou cancelarul Germaniei. Relatia sa de prietenie cu presedintele rus Vladimir Putin este binecunoscuta, iar legaturile sale cu Rusia sunt deseori motiv de controversa, inclusiv in cadrul propriului partid, care acum, dupa „era” Merkel, se afla la conducerea unei noi coalitii de guvernare, noteaza agentia germana dpa, citata de Agerpres.

SURSADigi24
Articolul precedentObiecte cosmice invizibile ochiului uman descoperite de NASA
Articolul urmatorAl doilea asteroid, descoperit de oamenii de stiinta

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.