Garda de Mediu din Galati a amendat cu 100.000 lei benzinaria din Tecuci care a vandut motorina unei firme, la randul ei sanctionata cu 8.000 lei, intr-un rezervor din plastic de 1.000 de litri ce s-a rasturnat pe sosea in data de 10 martie, au informat, miercuri, reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizatiei de mediu detinute cu privire la activitatea desfasurata, avand in vedere ca era obligata sa realizeze alimentarea cu carburanti numai in rezervoarele vehiculelor.

„Ca urmare a incidentului care a avut loc in data de 10 martie 2022, in municipiul Tecuci, cand un vehicul care transporta un cub de 1.000 litri a derapat si s-a rasturnat, iar motorina s-a imprastiat pe soseaua Galati – Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Judetean Galati au efectuat un control la statia de carburanti la care s-a efectuat alimentarea. In urma verificarilor facute, s-a constatat ca societatea controlata a comercializat o cantitate de 600 litri de motorina catre un operator economic, care a fost incarcata intr-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1.000 litri, si transportat intr-un vehicul apartinand societatii cumparatoare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galati a aplicat o sanctiune contraventionala, constand in amenda in cuantum de 100.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare”, precizeaza Garda de Mediu din Galati.

SURSADigi24
Articolul precedentGermania: Filiala companiei energetice rusesti Rosneft a fost vizata duminica de un atac cibernetic
Articolul urmatorZelenski ii indeamna pe oficialii rusi sa demisioneze

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.