In cadrul CES 2022, Intel a prezentat noua generatie de cipseturi dedicate PC-urilor compacte si laptopurilor, Intel Core Gen 12, H Series. Potrivit companiei, varianta de top, reprezentata de modelul Core i9-12900HK, ar fi chiar mai rapida decat cel mai puternic procesor din portofoliul Apple – M1 Max.

Intel Core i9-12900HK este un procesor ce poate rula la o frecventa de 5GHz in turbo. El are 14 nuclee (6 dedicate performantei si 8 dedicate eficientei energetice), 20 de thread-uri si 24 MB de memorie L3 Cache. Compania a comparat in cadrul prezentarii acest procesor cu M1 Max, cipsetul dezvoltat in regim propriu de catre Apple pentru noile sale modele MacBook Pro de 14 si 16 inch.

Intel afirma ca noul sau CPU a fost testat in cadrul platformei de validare a companiei (Intel Reference Validation Platforms), iar acesta a depasit toate CPU-urile mobile de pe piata in materie de performanta. Pentru comparatie, M1 Max este un cipset 10-core, avand 8 nuclee dedicate performantei si doua pentru eficienta energetica, ce ruleaza maxim la 3.2GHz. Chiar daca Intel Core i9-12900HK poate obtine scoruri mai bune in benchmark-uri, exista si reversul medaliei.

SURSAmobilissimo.ro
Articolul precedentSpecificatiile noilor smartphone-uri TCL, 30 V 5G si 30 XE 5G
Articolul urmatorMSI dezvaluie cele mai recente laptopuri de gaming