Presedintele Klaus Iohannis si prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez au discutat joi, in cadrul unei intalniri la Palatul Cotroceni, despre razboiul din Ucraina si consecintele invaziei rusesti. Cei doi au abordat problema energetica, precum si cea umanitara a conflictului declansat de Vladimir Putin.

„Razboiul din Ucraina inseamna insa, in primul rand, o profunda criza umanitara. Sunt devastatoare dramele a milioane de ucraineni care sunt nevoiti sa-si paraseasca tara aflata sub bombardamente. Din primul moment, Romania a acordat sprijinul deplin tuturor refugiatilor din Ucraina care vin in tara noastra”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

„Impactul crizei din Ucraina din punct de vedere energetic, mai ales ca ne confruntam cu o crestere substantiala a preturilor la energie inca dinainte de aceasta criza, ne preocupa si am avut o discutie ampla cu domnul Sanchez pe acest subiect. Obiectivul asigurarii securitatii energetice la nivelul Uniunii Europene ajunge astfel, in actualul context, sa aiba o importanta strategica sporita. De altfel, am formulat la reuniunea informala a Consiliului European de la Versailles, de saptamana trecuta, o serie de decizii importante care vizeaza eliminarea dependentelor energetice de Federatia Rusa”, a mai spus seful statului.

SURSADigi24
Articolul precedentImagine din satelit: Cuvantul „COPII”, scris pe doua parti ale teatrului din Mariupol
Articolul urmatorNATO nu anticipeaza riscuri la adresa securitatii statelor aliate

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.