Potrivit Fondului Monetar International, valoarea Bitcoin si a altor criptomonede se misca in aproape acelasi ritm cu fluctuatiile pietei bursiere si, prin urmare, reprezinta o acoperire slaba pentru portofoliile de investitii.

FMI a dezvaluit marti cercetarea sa reiterand apelurile de luna trecuta pentru masuri de reglementare la nivel mondial. In lipsa unor masuri, oscilatiile masive ale celor doua clase de active ar putea exagera instabilitatea financiara, a avertizat acesta.

„Corelatia activelor cripto cu variantele traditionale, cum ar fi actiunile, a crescut semnificativ, ceea ce limiteaza beneficiile percepute ale acestora in ceea ce priveste diversificarea riscurilor si creste riscul de contagiune pe pietele financiare”, au scris Tobias Adrian si Mahvash Qureshi, doi oficiali de rang inalt din cadrul departamentelor de piete de capital ale Fondului Montar International. Tara Iyer, un economist specializat in stabilitatea financiara globala, a contribuit, de asemenea, la cercetare, relateaza Politico.

SURSAMediafax
Articolul precedentTesla pregateste un nou Model Q
Articolul urmatorUn cunoscut american isi va transforma Tesla Model 3 intr-un robotaxi autonom

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.