Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Gabriela Firea, a transmis, duminica, pe Facebook, ca luni dimineata va solicita aducerea in tara a bebelusului spitalizat din Danemarca, atunci cand starea de sanatate i-o va permite.

„In calitate de ministru al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse fac urmatoarele precizari referitor la cazul familiei din Danemarca al carui copil se afla in prezent spitalizat, parintilor fiindu-le interzise legaturile cu acesta:

Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse va solicita maine dimineata aducerea in tara a copilului atunci cand starea de sanatate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit caruia mentinerea in familia extinsa a unui copil este o optiune mai buna decat plasarea intr-o institutie sau familie straina.

Avand in vedere circumstantele in care s-a produs acest caz vom incepe discutiile cu autoritatile daneze si ne exprimam speranta ca acestea vor da rezultate cat mai rapide avand in vedere interesul copilului.

De asemenea vom ramane in stransa coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care reprezentantii Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse au fost in contact permanent, pentru a vedea in ce masura ii vom putea asista si pe parintii minorului aflati intr-o situatie extrem de dificila”, arata mesajul Gabrielei Firea de pe Facebook.

SURSADigi24
Articolul precedentBilant COVID-19 din 6 februarie 2022, in Romania
Articolul urmatorTanara din Calan aruncata de la etaj de iubitul ei

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.