Ridicarea starii de alerta aduce schimbari si in domeniul gestionat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, un exemplu fiind faptul ca nu se va mai acorda somaj tehnic, insa ramane in vigoare „kurzarbeit” (legea care prevede posibilitatea reducerii timpului de lucru cu pana la 80%) inca trei luni de la ridicarea starii de alerta, a anuntat marti, pe pagina sa de Facebook, ministrul Marius Budai.

„Nu se va mai acorda somaj tehnic, dar ramane in vigoare „kurzarbeit” (OUG 132/2020) inca trei luni de la ridicarea starii de alerta. Si valabilitatea contractelor colective de munca (CCM) se prelungeste automat tot cu 90 de zile, iar parintii care au in ingrijire copii sau adulti cu handicap inscrisi in sistemul de invatamant (OUG 110/2021) pot primi zile libere pana la finalul anului scolar 2021-2022”, a scris Budai.

Totodata, ministrul Muncii a precizat ca nu mai sunt obligatorii decalarea programului de munca si telemunca, insa acesta pot fi stabilite, in continuare, cu acordul angajatorului.

SURSADigi24
Articolul precedentCe inseamna ridicarea starii de alerta pentru scoli si facultati ?
Articolul urmatorComitetul National pentru Situatii de Urgenta a abrogat procedurile de carantina

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.