Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca luni vor ajunge in tara 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicament inovativ antiviral, care se administreaza pacientilor infectati cu noul coronavirus.

„Luni va sosi in Romania o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral – Molnupiravir. Am reusit sa facem acest lucru. Din pacate, cu cei de la Pfizer nu am reusit, ne-au pus niste conditii comerciale si un contract tipic din Statele Unite, care e foarte greu adoptat in Romania. Va dau un singur exemplu, care cred ca ar crea foarte multe rezerve, in primul rand pacientilor: crearea unui fond national care sa despagubeasca eventualele victime ale administrarii acestui tratament. Va dati seama ca o astfel de chestiune nu avem cum sa facem si e foarte de greu de instrumentalizat, mai ales ca nu sunt precizari legate de dimensiunea acestui fond”, a afirmat Rafila joi, inaintea sedintei de guvern.

Miercuri, ministrul Rafila preciza ca a incheiat contractul si a stabilit ultimele detalii privind livrarea acestui produs.

SURSAEconomica.net
Articolul precedentAlte trei scoli din Capitala isi suspenda cursurile in format fizic
Articolul urmatorUn investitor privat vrea sa construiasca un ansamblu de blocuri pe Sos. Kiseleff nr. 19-21

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.