Guvernul lanseaza noi controale la companiile private, acuzandu-le de aceasta data ca ar fi crescut „nejustificat” pretul la ulei alimentar. Ministrul Economiei, Florin Spataru (PSD) a anuntat duminica trimiterea de inspectorii la supermarketuri si distribuitori de ulei, potrivit Agerpres.

„In ceea ce priveste aceasta criza a uleiului, am verificat cu ministrul Agriculturii, avem stocurile necesare, suficiente, si atunci nu ar trebui sa avem niciun fel de probleme privind aprovizionarea cu ulei. Si vom intra saptamana viitoare, inca de luni, sa verificam acele site-uri si acei distribuitori, care au crescut pretul uleiului de trei ori. Vreau sa linistim populatia, nu exista niciun motiv de ingrijorare ca nu vom avea stocuri de ulei si n-ar trebui sa reactionam la aceste mesaje si triplari, dublari de preturi, care nu au niciun fel de justificare economica. Vom face controale si la supermarketuri dar si la acele magazine on-line”, a declarat Florin Spataru.

Reamintim ca in ultimele zile in anumite magazine s-a inregistrat o crestere crescuta de ulei, pe fondul zvonurilor privind impactul razboiului din Ucraina asupra productiei de floarea soarelui – Ucraina fiind unul dintre cei mai mari producatori din Europa.

SURSAG4Media.ro
Articolul precedentCuloare de tranzit pentru refugiatii ucrianeni dinspre Romania catre statele vecine
Articolul urmatorBilant COVID-19 din 15 martie 2022, in Romania

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.