Cunoasterea intentiilor oricarui lider autocrat este dificila, dar presedintele Rusiei, Vladimir V. Putin, care si-a inceput cariera ca ofiter K.G.B., reprezinta o provocare deosebita, scrie New York Times.

La apogeul efortului rusesc din 2016 de a manipula alegerile prezidentiale din SUA, CIA a avut o arma secreta: o cartita cu acces la cercul intim al presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a putut informa Washingtonul despre modul in care acesta planuia miscarile.

Agentul respectiv a fost extras din Rusia in 2017, lasand Statele Unite fara o arma vitala pentru a afla ce e in mintea lui Putin. Acum, dupa cinci ani de reconstruire lenta a accesului la cele mai inalte ranguri ale Kremlinului, agentiile de informatii americane se confrunta cu un test crucial – descifrarea intentilor reale a lui Putin: va folosi cele peste 150.000 de trupe pe care le-a adunat in apropierea granitei ucrainene pentru a invada sau doar pentru a obtine o parghie in perspectiva unui acord diplomatic, relateaza New York Times.

SURSAMediafax
Articolul precedentLiderii rusi rad de occidentali pe tema „datei invaziei”
Articolul urmatorAvertismentul unui general american

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.