Semnalele sunt transmise intre neuroni si alte celule din creier prin mesageri electrici si chimici, mecanismul fiind controlat prin eliberarea unor neurotransmitatori care faciliteaza comunicarea intercelulara. Cercetatorii sud-coreeni afirma ca tehnica pe care au dezvoltat-o le permite sa manipuleze eliberarea neurotransmitatorilor, controland astfel atat emotiile cat si comportamentul soarecilor pe care a fost testat.
Condusi de Justin Lee, directorul Centrului pentru Cognitie si Socialitate din cadrul Institutului de Stiinta Fundamentala si profesorul Heo Won Do de la Institutul de Stiinta si Tehnologie Avansata, oamenii de stiinta din Coreea de Sud au dezvoltat Opto-vTrap, un dispozitiv pe care il descriu drept „un sistem reversibil de inhibitii pe baza de lumina care poate bloca temporar eliberarea de vezicule de catre celulele cerebrale”.
Potrivit studiului pe care acestia l-au publicat in revista Neuron, sistemul este alcatuit dintr-o singura sursa care emite lumina albastra la diferite lungimi de unda. Aceasta lumina permite echipei de cercetatori sa porneasca si sa opreasca eliberarea neurotransmitatorilor respectivi, la fel ca intrerupatorul unui bec, efectul fiind manipularea emotiilor si comportamentului la nivel chimic.