Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a votat luni un proiect de lege care incrimineaza instigarea la ura impotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenenta politica. Parlamentarii USR vor sesiza CCR, a declarat deputatul Mihai Badea.

Proiectul de lege avea ca scop initial punerea in acord a Codului Penal cu o directiva privind discriminarea pe criterii etnice, de rasa, sex etc. Dar un amendament introdus in Senat incrimineaza si delictul de opinie pe motiv de apartenenta politica si prevede pedeapsa cu inchisoarea pana la 3 ani, a declarat pentru G4Media Mihai Badea (USR), membru in Comisia Juridica.

„Ce intelegeti prin instigare la ura impotriva unei persoane sau a unui grup de persoane pe criteriul opiniei sau apartenentei politice? Codul penal nu contine nicio definitie a acestei notiuni, care ramane la aprecierea instantei. Nesocotiti nu doar dreptul la libera exprimare, dar si principiul constitutional al calitatii, claritatii si preciziei legii. Practic, orice critica mai substantiala pe care un cetatean obisnuit sau un jurnalist o va aduce unui politician sau unui partid politic va putea fi considerata infractiune si pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a declarat Mihai Badea.

SURSAG4Media.ro
Articolul precedent„Mana dreapta” a fostei sefe DNA, iese la pensie de la Curtea de Apel Alba Iulia
Articolul urmatorDincu: „In niciun caz” nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.