Europarlamentarii considera ca Rusia este agresiva fata de Ucraina pentru ca presedintele rus, Vladimir Putin, este afectat de „atractivitatea societatilor democratice”.

„Deputatii au subliniat, de asemenea, ca motivul agresivitatii Rusiei nu este extinderea NATO, ci mai degraba puterea valorilor si atractivitatea societatilor democratice, care afecteaza Kremlinul si pe presedintele rus Vladimir Putin”, a transmis Parlamentul European, in urma unei dezbateri care a avut loc miercuri la Strasbourg, privind situatia tensionata de la granita Ucraina-Rusia.

Pe de alta parte, unii europarlamentari au criticat si UE pentru ca a fost prea ambigua in raspunsul sau fata de Rusia, in timp ce altii au subliniat ca Europa trebuie sa isi urmeze declaratiile prin actiuni de combatere a agresiunii ruse.

Si fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, acum europarlamentar PMP/PPE, a criticat, in plenul de la Strasbourg, „compromisurile excesive facute in favoarea Rusiei de dragul afacerilor unor mari companii Europene”.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentAtac cibernetic asupra Ministerului Apararii din Ucraina
Articolul urmatorRusia anunta retragerea unor noi trupe din apropierea granitei cu Ucraina

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.