Biserica Ortodoxa Rusa a reactionat la declaratiile Papei Francisc, care a dezvaluit ultima conversatie dintre cei doi, intr-un interviu pentru un cotidian italian. Papa a declarat ca i-a spus Patriarhului Kiril al Rusiei sa nu devina „baiatul de altar al lui Putin”. „A ales tonul gresit pentru a transmite continutul acestei conversatii”, transmite Biserica Ortodoxa Rusa, intr-un comunicat.

„Negocierile dintre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse cu Papa si cu seful Bisericii Angliei, Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, au avut loc online pe 16 martie. Au discutat despre problema ajutorarii refugiatilor, dreptul fiecaruia de a-si marturisi credinta si limba materna fara persecutie politica si rolul crestinilor in cautarea pacii in Ucraina. Este regretabil ca la o luna si jumatate de la conversatia cu Patriarhul Kiril, Papa Francisc a ales tonul gresit pentru a transmite continutul acestei conversatii. Este putin probabil ca astfel de declaratii sa contribuie la stabilirea unui dialog constructiv intre Bisericile Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa Rusa, care este deosebit de necesar in prezent”, a transmis Biserica Ortodoxa Rusa, potrivit agentiei de presa RIA, citata de The Guardian.

Potrivit articolului publicat de RIA, Biserica Ortodoxa Rusa a explicat ca Patriarhul Kiril i-a spus Papei Francisc ca razboiul a inceput din cauza unei lovituri de stat in Ucraina in 2014 si a promisiunii incalcate a NATO de a nu inainta spre est.

SURSADigi24
Articolul precedentBritanicul care a luptat alaturi de Regimentul Azov face dezvaluiri despre soldatii din aceasta unitate
Articolul urmatorNoi dezvaluiri despre portavionul George Washington