Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” anunta ca a realizat prima sa prelevare de cord, de la o tanara de 20 de ani aflata in moarte cerebrala, inima fiind transplantata la Spitalul Floreasca, informeaza News.ro. Rinichii si ficatul au ajuns la Institutul Clinic Fundeni, iar tesuturile osoase si tendinoase recoltate au fost predate catre Banca de Os a Spitalului Clinic Colentina, de unde vor fi distribuite conform solicitarilor.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a realizat, vineri, prima prelevare de cord din istoria sa medicala in Programul National de Transplant, procedura care s-a derulat in cadrul protocolului de prelevare multi-organ si multi-tesut.

Potrivit unui comunicat de presa al spitalului, donatorul a fost o pacienta internata in stare critica in Sectia ATI, in varsta de 20 de ani, declarata in moarte cerebrala, pe baza diagnosticelor formulate de o echipa medicala multidisciplinara, conform protocoalelor nationale in vigoare. Familia tinerei si-a dat acordul pentru donarea de organe.

SURSAHotNews.ro
Articolul precedentRata de incidenta a cazurilor COVID-19 a ajuns la 4,62 in Bucuresti
Articolul urmatorDoua treimi dintre oamenii din Bucuresti s-au vaccinat

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.