Taxele si impozitele locale ar urma sa creasca cu 5,1% in 2023, conform ratei inflatiei, potrivit unui proiect de hotarare pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei.

„Potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile locale au obligatia legala sa modifice taxele si impozitele anual, pana la 30 aprilie, in functie de indicele de inflatie. In acest sens, in acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucuresti adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator. Avand in vedere faptul ca prevederea legala este imperativa, institutia noastra a pus in dezbatere publica proiectul de impozite si taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor si taxelor locale cu un coeficient de inflatie de 5,1%”, informeaza PMB, prin intermediul unui comunicat de presa transmis Agerpres.

In raportul de specialitate sunt invocate prevederile Codului fiscal, conform carora, „in cazul oricarui impozit sau oricarei taxe locale, care consta intr-o anumita suma in lei sau care este stabilita pe baza unei anumite sume in lei, sumele respective se indexeaza anual, pana la data de 30 aprilie, de catre consiliile locale, tinand cont de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior, comunicata pe site-urile oficiale ale Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”.

SURSADigi24
Articolul precedentKlaus Iohannis, despre criza din Ucraina
Articolul urmatorA zecea zi de scadere a ratei de infectare in Bucuresti

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.