Parlamentarii din coalitia de guvernare critica proiectul de lege care reglementeaza starea de criza in Romania, ca urmare a situatiei din Ucraina. Liderii coalitei sunt nemultumiti de faptul ca Parlamentul este ignorat in procesul decizional, potrivit unor surse politice News.ro. In acelasi timp, Ministerul Apararii precizeaza ca varianta aparuta in spatiul public „nu mai este de actualitate la acest moment, in forma respectiva”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, luni, ca va avea o discutie cu premierul Nicolae Ciuca pe tema unui proiect de lege privind simplificarea gestionarii situatiei de securitate, astfel incat Guvernul sa poata lua masuri imediate, in contextul razboiului de la granita Romaniei.

Conform unui draft de act normativ, proiectul vizeaza reglementari pentru instiuirea unei situatii de criza pe teritoriul Romaniei, fiind definita drept situatia in care societatea se confrunta cu dificultati generate de incidente pe teritoriul national sau international. De asemenea, sunt in vedere si amenintarile riscurile sau vulnerabilitatile care perturba conditiile de viata ale cetatenilor, stabilitatea politica si economica.

SURSAAdevarul.ro
Articolul precedentRomania iese din starea de alerta
Articolul urmatorBilant COVID-19 din 8 martie 2022, in Romania

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.