Romanii cu program obisnuit de lucru (luni – vineri) vor avea parte de o minivacanta de 3 zile la sfarsitul acestei saptamani. Luni, 24 ianuarie 2022, este Ziua Unirii Principatelor Romane si este zi libera, conform Codului Muncii, astfel incat ea „se leaga” de cele doua zile libere de weekend.

Ziua Unirii Principatelor Romane, sarbatorita pe data de 24 ianuarie, este inclusa din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul muncii. In aceasta zi, salariatii primesc liber de la angajator. De asemenea, elevii si studentii nu vor efectua cursuri in aceasta zi.

La 24 ianuarie 2022 se implinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Romane sau „Unirea Mica”, asa cum i se mai spune. Acest eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman, dupa ce, la 5 (17 ianuarie, stil vechi) 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales in unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie (5 februarie, pe stil vechi) 1859 este ales si domn al Munteniei. Telul comun de unire a romanilor intr-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, cand a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania.

SURSADigi24
Articolul precedentCitu, despre acuzatia de plagiat la adresa premierului Ciuca
Articolul urmatorBilant COVID-19 din 19 ianuarie 2022, in Romania

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.