Kremlinul a salutat miercuri, prin vocea purtatorului de cuvant Dmitri Peskov, faptul ca Kievul si-a exprimat in scris solicitarile pentru negocierile de incetare a focului, dar a spus ca inca nu exista semne privind evolutii considerabile pentru ajungerea la un acord care sa opreasca razboiul, relateaza Reuters.

Cu o zi inainte, dupa o nou runda de discutii de pace fata in fata dintre Rusia si Ucraina, Moscova a anuntat ca-si „va reduce drastic” activitatea militara din jurul Kievului si Cernihivului, in timp ce partea ucraineana a prezentat mai multe concesii, inainte de a amana negocierile pentru a se consulta cu autoritatile centrale.

Imediat dupa finalizarea negocierilor, Ucraina a precizat ca stadiul negocierilor a avansat suficient cat sa se justifice, acum, o intalnire fata in fata a presedintilor Volodimir Zelenski si Vladimir Putin. Kievul a anuntat ca sunt semnale pozitive, desi Zelenski a ramas sceptic in privinta anuntului legat de „reducerea drastica” a atacurilor in centrul si nordul tarii.

SURSALibertatea.ro
Articolul precedentUn barbat din India a „spart” website-ul companiei aeriene cu care tocmai zburase
Articolul urmatorFortele de Rachete Strategice ale Rusiei au inceput joi manevre de amploare

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.