Echipamentele militare americane care intra in aceste zile in Romania ar putea fi distribuite si la alte unitati din tara, spune ministrul Apararii, Vasile Dincu.

Vasile Dincu a declarat, la RFI, ca echipamentele militare americane care intra in aceste zile in Romania ar putea fi distribuite si la alte unitati din tara. Declaratiile vin dupa ce primele elemente de tehnica militara ale detasamentului american Task Force Cougar au intrat miercuri seara in Romania, pe la Nadlac, cu destinatia Mihail Kogalniceanu.

Ministrul Apararii precizeaza ca „acest echipament militar alaturi de soldati va veni in Romania in urmatoarele zile, probabil ca vom avea completa forta de aproximativ 1.000 de oameni. Este vorba de un regiment de blindate Stryker si aici sunt si alte tipuri de specialitati in zona militara, vor veni de asemenea artileristi, zona de sprijin, de asemenea, cei specializati in geniu. Dupa ce vor ajunge la Mihail Kogalniceanu aceste echipamente, o parte dintre ele sigur ca vor fi distribuite probabil si la alte unitati in Romania si vor incepe aplicatii comune, conform unor programe care exista inca de vreo zece ani intre trupele romane si trupele aliate, deci impreuna cu batalioane multinationale, de exemplu, de la Sibiu sau din alta parte, vor incepe sa faca exercitii, vor simula diferite situatii de lupta, ceea ce se intampla in general atunci cand soldatii vin si constituie o unitate de lupta”.

SURSAAntena 3
Articolul precedentCasa de moda Louis Vuitton cere daune sotilor Brigitte si Florin Pastrama
Articolul urmatorStarea de alerta s-ar putea sa nu mai fie prelungita

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.