Guvernul a aprobat vineri ajutorul pe care il va acorda romanilor care gazduiesc refugiati din Ucraina. Este vorba despre o suma de bani care va acoperi o parte din cheltuielile cu hrana cetatenilor ucraineni, ajunsi in Romania.

„Guvernul a aprobat hotararea de stabilire a mecanismului de decontare din bugetul Inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, respectiv Inspectoratului pentru situatii de urgenta Bucuresti-Ilfov, a cheltuielilor cu hrana cetatenilor straini sau apatrizilor aflati in situatii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina, gazduiti de persoane fizice, precum si pentru alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Ce se intampla prin acest act normativ, se stabileste mecanismul concret prin care persoanele fizice care gazduiesc cetateni straini sau apatrizi aflati in situatii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiaza de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul il asigura pentru fiecare persoana cazata in fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este de 20 de lei/zi pentru fiecare persoana”, a declarat Dan Carbunaru, vineri, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

SURSADigi24
Articolul precedentUcraina acuza Rusia ca bombardeaza localitati din Belarus
Articolul urmatorBulgaria se ofera sa gazduiasca eventuale negocieri intre Vladimir Putin si Volodimir Zelenski

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.