Potrivit informatiilor furnizate de NASA, Asteroidul PC1 din 1994 avea un diametru de aproximativ 100 de metri, mai mult de doua ori mai mare decat Empire State Building din New York.. Cercetatorii estimeaza ca obiectul va fi cel mai aproape de Pamant pana la mijlocul lunii ianuarie Este situat la aproximativ 2 milioane de kilometri de planeta noastra. Aceasta este de aproape cinci ori mai mare decat cea a lunii.

Desi obiectul este relativ mare, va fi insesizabil cu ochiul liber. Cu toate acestea, observarea acestui fenomen va fi posibila cu ajutorul telescoapelor. De catre Centrul NASA pentru Studii de Obiecte Apropiate de Pamant (CNEOS), asteroidul a fost clasificat ca Un obiect potential periculos.

Asteroidul 1994 PC1 care Orbiteaza in jurul Soarelui la fiecare 1,5 ani si a fost descoperit pentru prima data in 1994. de astronomul Robert McNutt, care si-a facut observatiile in Siding, in Australia. Ultimul contact apropiat cunoscut cu aceasta persoana asteroid In 1933, cand a zburat peste un milion de kilometri.

SURSAGdo.ro
Articolul precedentCum calculeaza oamenii de stiinta varsta unei stele ?
Articolul urmatorSfaturi pentru o alimentatie sanatoasa la inceput de an