Datele obtinute de telescopul spatial Kepler al NASA inainte de a fi retras in 2018 au indicat prezenta unei luni de 2,6 ori mai mare decat diametrul Pamantului, care orbiteaza in jurul unui gigant gazos de marimea lui Jupiter, aflat la aproximativ 5.700 de ani-lumina distanta de sistemul nostru solar, in directia constelatiilor Cygnus si Lyra, au declarat joi oamenii de stiinta, potrivit Reuters.

Un an-lumina reprezinta distanta pe care lumina o parcurge intr-un an, respectiv 9,5 trilioane de km. Diametrul acestei luni ar face ca aceasta sa fie mai mare decat oricare dintre cele aproximativ 220 de luni cunoscute care orbiteaza in jurul planetelor din sistemul nostru solar si de peste noua ori mai mare decat diametrul lunii Pamantului.

„Nu cunoastem masa sau, intr-adevar, compozitia. Ar putea fi un nucleu stancos cu un invelis usor pufos sau o atmosfera groasa pana la un nucleu de mare densitate”, a declarat David Kipping, profesor de astronomie la Universitatea Columbia, autorul principal al cercetarii publicate in revista Nature Astronomy.

SURSAMediafax
Articolul precedentUn astronom american face o descoperire neobisnuita
Articolul urmatorDescoperire importanta !

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.