Vicepresedintele Statelor Unite vine in Romania ca sa transmita un mesaj de solidaritate cu aliatii de pe flancul estic, a declarat luni purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Jen Psaki, in conditiile in care Kamala Harris este asteptata in Romania si Polonia in perioada 9-11 martie.

Kamala Harris „va merge acolo pentru a demonstra sprijinul SUA pentru munca aliatilor si partenerilor nostri. Va discuta despre ajutorul pe care il acordam poporului ucrainean. Faptul ca va fi acolo cred ca transmite un mesaj puternic. Vicepresedintele SUA se va intalni cu multi dintre partenerii nostri de pe flancul estic, aliati NATO, si va transmite angajamentul nostru de a lucra in perfecta sincronizare cu ei si de a continua sa le sprijinim eforturile din regiune”, a declarat Jen Psaki.

„Statele Unite vor ca aliatii sa stie ca sunt alaturi de ei si suntem, dar pentru noi, sa fim prezenti fizic si sa vizitam regiuni arata cu adevarat scopul si hotararea noastra. Asa ca atunci cand auziti despre aceste tipuri de vizite si vedeti ca se intampla, ele sunt ca sa le aratam aliatilor nostri ca suntem prezenti”, spunea in urma cu cateva zile, intr-un interviu pentru Digi24, si seful misiunii diplomatice a Statelor Unite in Romania, David Muniz, referindu-se la vizita vicepresedintei Kamala Harris.

SURSADigi24
Articolul precedentCat va dura razboiul din Ucraina ?
Articolul urmatorSUA infiinteaza un centru de operatiuni pentru sprijin aerian in Romania

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.