Ludovic Orban sustine ca in OUG 192 „este o chichita procedurala care nu poate fi invocata”, dupa ce CCR a declarat masura obligativitatii purtarii mastii in spatiile publice ca fiind neconstitutionala.

Ludovic Orban, fost premier in noiembrie 2020, cand a fost emisa OUG 192/2020, sustine ca au fost indeplinite procedurile legale in privinta obtinerii avizului din partea Consiliului Legislativ, mai mult decat atat, afirma ca CCR nu s-a documentat cand a declarat masura obligativitatii purtarii mastii in spatiile publice ca neconstitutionala.

„Noi am indeplinit formalitatea. Daca va aduceti aminte, OUG a fost adoptata in sedinta de guvern la care a fost prezent Klaus Iohannis, cand eram in varful valului doi al pandemiei, cu 10.000 de cazuri pe zi. Noi am trimis spre aviz. Am indeplinit procedura legala de a solicita avizul din partea Consiliului Legislativ, si noi adoptam si sub rezerva punctului de vedere din partea Consiliului Legislativ. Iar avizul CL a fost favorabil”, ne-a explicat Ludovic Orban, in exclusivitate.

SURSADCNews
Articolul precedentStoltenberg: Crestem prezenta militara in Romania
Articolul urmatorPrimele autobuze cu civili evacuati de separatisti ajung in Rusia

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.