Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a declarat, joi, intr-o conferinta de presa dupa o reuniune cu ministrii apararii, ca Alianta va creste prezenta militara pe termen lung in Romania, referindu-se la infiintarea unui Grup de Lupta Permanent. Stoltenberg a precizat ca NATO ramane deschisa dialogului cu Rusia, insa aliatii trebuie sa fie „puternici, uniti, fermi”. Acesta s-a referit si la situatia din estul Ucrainei unde separatistii prorusi si fortele guvernamentale ucrainene au deschis joi focul. „Suntem ingrijorati ca Rusia cauta un pretext pentru un atac armat impotriva Ucrainei”, a spus Stoltenberg.

„Cred ca ceea ce vedem acum este un nou normal pentru securitatea europeana, in care Rusia contesta principile fundamentale ale securitatii europene si foloseste forta pentru a intimida tari din Europa. Am vazut aceasta situatie din 2014 si acesta e motivul pentru care NATO a raspuns, pentru ca nu avem alta varianta, trebuie sa ne protejam aliatii. Am crescut prezenta militara in partea estica a Aliantei, chiar astazi am decis sa le cerem comandatilor militari planuri pentru cresterea prezentei militare pe termen lung in zona, incluzand forte de lupta in Romania si in alte tari din centrul si estul Europei. Trebuie sa fim puternici, uniti, fermi, dar in acelasi timp suntem mereu pregatiti pentru a gasi o solutie diplomatica”, a declarat Jens Stoltenberg.

Secretarul General al NATO a spus ca exista ingrijorari serioase in continuare in legatura cu un eventual atac al Rusiei.

SURSADigi24
Articolul precedentRusia l-a expulzat pe adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova
Articolul urmatorCat mai trebuie purtata masca de protectie la exterior

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.