Guvernul a aprobat, vineri, o ordonanta de urgenta care elimina obligativitatea completarii Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF), a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru. Acesta avertizeaza ca alte state au inca formularul in vigoare, iar cei care calatoresc in strainatate trebuie sa verifice conditiile.

„A fost aprobata ordonanta care abroga OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare in Romania. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonante, tinand cont de incetarea starii de alerta instituita pe teritoriul Romaniei, respectiv incetarea aplicabilitatii masurilor adoptate pentru prevenirea si combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completarii formularului digital de intrare in Romania cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea in tara sau cu maxim 24 de la intrarea in tara. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul national”, a declarat Carbunaru, la Palatul Victoria.

El a adaugat ca unele state au mentinut acest tip de formular, de aceea cei care doresc sa calatoreasca in strainatate trebuie sa verifice conditiile de intrare in tarile respective.

SURSADigi24
Articolul precedentBulgaria se ofera sa gazduiasca eventuale negocieri intre Vladimir Putin si Volodimir Zelenski
Articolul urmatorAutostrada Lugoj-Deva: Licitatia pentru un petic de 9 kilometri va fi reluata

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.