Atacul cibernetic produs vineri dimineata asupra mai multor site-uri ce apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania a fost revendicat de gruparea pro-rusa de criminalitate cibernetica „Killnet”.

Atacatorii au motivat ca Statul roman sprijina Ucraina in conflictul militar cu Rusia, a transmis Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC), citat de Agerpres.

„Astazi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost tintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraincarcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple.

Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetica Killnet pe un canal de comunicare de pe Telegram si este justificat de acestia prin faptul ca statul roman sprijina Ucraina in conflictul militar cu Rusia.

Specialistii Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC) colaboreaza cu institutiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetica”, a mentionat institutia.

SURSANewsweek Romania
Articolul precedentKamara lupta pentru sanatatea fiului sau de sapte ani
Articolul urmatorCercetatorii americani vorbesc de un adenovirus „tip 41” in cazurile de hepatita misterioasa la copii