Liderul PNL, Florin Citu, si-a sustinut, luni, propunerea de a reducere contributiile sociale si TVA cu argumentul ca aceste masuri ar duce la cresterea veniturilor tuturor angajatilor, nu doar in sectorul bugetar. Citu a mai spus ca varianta scaderii TVA a fost demonstrata deja iar cand Taxa pe Valoarea Adaugata a scazut de la 24% la 20%, rata inflatiei a scazut cu 4 puncte procentuale.

„Propun masuri prin care crestem veniturile tuturor romanilor, nu doar in sectorul bugetar. Si a celor care lucreaza la caserie in supermarket, pe santier, tuturor angajatilor din Romania. Reducerea contributiilor este o solutie. Cealalta varianta a fost demonstrata deja, cand a scazut TVA-ul de la 24 la 20 rata inflatiei a scazut cu 4 puncte procentuale.

Surse de finantare? Foarte simplu, avem 14 miliarde de euro grant de la UE. Avem inca 14 cu 0, 15. Avem bani din PNRR, unii gratis sau cu dobanda aproape zero. Resurse la buget sunt. Deci nu este o idee noua, se poate implementa. Scopul este de a-i ajuta pe toti romanii care lucreaza in Romania, nu doar pe cei din sectorul bugetar.

Vom discuta si in coalitie, vreu sa vad ce propuneri vin de la ministerul finantelor. Orice propunere vine pentru a creste veniturile doar in sectorul bugetar e aproape imposibil de acceptat de Partidul National Liberal”, a declarat Florin Citu.

SURSAG4Media.ro
Articolul precedentMarcel Ciolacu: E posibil sa avem o majorare la toate veniturile
Articolul urmatorRomania ar putea intra iar in stare de urgenta

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.