Consumatorii de energie vor fi sprijiniti de la bugetul de stat de la 1 aprilie, dar de anul viitor ar trebui sa-si reduca singuri facturile prin masuri de eficienta energetica, a afirmat, joi, Zoltan Nagy-Bege, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), intr-o conferinta de profil.

„Sunt convins ca aceasta criza energetica va accentua preocuparea si investitiile in eficienta energetica. Pretul mare va determina consumatorii sa se gandeasca la masuri de eficienta energetica, dar trebuie sa vina si din partea institutiilor statului o preocupare si un efort pentru informare si cresterea gradului de constientizare a importantei acestei masuri, la nivelul tuturor consumatorilor, de la cel casnic la cel mai mare consumator non-casnic. Nici nu ne putem imagina ce multa risipa exista in acest moment. Am mai fost criticat pentru afirmatia mea ca energia a fost mult prea ieftina ca sa existe preocupare in cadrul unor categorii de consumatori pentru masuri de eficienta. Iata ca am ajuns in momentul in care pretul creste de 2-3 ori in mai putin de un an si este posibil ca eficienta energetica sa capete cu totul alta dimensiune”, a spus Bege, la conferinta „Energia, prezent si viitor”, organizata de Asociatia Furnizorilor de Energie din Romania, potrivit Agerpres.

Doar prin schimbarea anumitor comportamente, prin eliminarea acestor risipe, deja putem sa obtinem niste economii de consum la facturi, pentru ca orice reducere de consum se va reflecta in factura, in emisiile de CO2, in reducerea dependentei de importuri si in preturi, daca cererea scade, a aratat el.

SURSADigi24
Articolul precedentOrasul ucrainean Ivano-Frankivsk se pregateste de razboi
Articolul urmatorRomania NU mai produce praf de pusca, in lipsa materiei prime

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.