Florin Spataru, ministrul Economiei, a anuntat ca unul dintre obiectivele ministerului este de a redeschide fabricile de procesare a materiei prime din Romania, pentru a nu mai fi nevoiti sa depindem de importuri.

„Stabilitatea economica si asigurarea produselor agricole reprezinta o prioritate la nivelul Guvernului. De aceea, analizam si discutam modalitatea in care acest conflict impacteaza. Trebuie sa fim clari ca Romania e exportatoare de produse agricole. Trebuie sa spunem ca Romania va ramane exportator, asigurand si necesarul tarii, pentru populatie. Tot ce am vazut zilele trecute, criza uleiului, criza fainii albe, nu este generata de o lipsa in magazine. Acolo avem stocuri, nu sunt probleme.

In ceea ce priveste viitorul agriculturii si viitorul economiei din perspectiva procesarii, pentru ca ne intereseaza sa avem produse nationale pe masa, Romania isi doreste sa dezvolte acest sector.

O buna parte din materiile prime de baza le aprovizionam din alta parte, nu din Romania. Fenomenul nu e doar romanesc. Am discutat cu ministrii Economiei din alte tari europene si am vazut ca Europa prefera ca pentru anumite materii prime sa se aprovizioneze din China, Rusia, etc. Cred ca e momentul sa ne intoarcem la baza.

Va dau un exemplu clar, pentru ca vorbim si de industria apararii. Aceasta e in subordinea ministerului Economiei. Pentru a produce pulberea de pusca, ai nevoie de anumite produse de baza, care nu mai sunt disponibile in Romania”, a punctat Florin Spataru, ministrul Economiei, la „Sud, prin Sud-Est”, de la DC NEWS TV.

SURSADCNews
Articolul precedentConsumatorii de energie vor fi sprijiniti de la bugetul de stat de la 1 aprilie
Articolul urmatorVladimir Putin devine din ce in ce mai paranoic

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.