Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurari ca informatiile privind posibila crestere brusca a preturilor la carburanti de pana la 11 lei in perioada urmatoare sunt false. De asemenea, acesta a spus ca a discutat si cu marii furnizori de combustibil din Romania si ca exista suficient in stocuri pentru a asigura livrarile catre clienti.

„Este complet nejustificat ceea ce se intampla. Nu putem vorbi de lipsa de benzina si de motorina in Romania la statiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producatori, Petrom si Rompetrol. Nu exista niciun motiv sa avem cozile acestea.

S-a creat o panica pe fondul unor preturi care au aparut la niste benzinarii de langa granita romano-ungara. Acolo am vazut in poze un pret de 11 lei complet nejustificat. Romanii trebuie sa stie ca in Ungaria guvernul a pus un plafon pe pretul benzinei si motorinei. Practic exista o penurie de carburanti in tara vecina. Benzinariile din tara vecina sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop. Acest lucru probabil a inceput sa influenteze preturile la frontiera in benzinarii independente.

Nu vorbim in Romania de astfel de preturi, vorbim de preturile normale si nu vorbim de lipsa de benzina si motorina.

Fac apel la romani sa nu stea la coada ca vor gasi benzina si motorina si maine si poimaine si intr-o saptamana si peste doua saptamani in benzinarii. Nu este niciun motiv pentru a sta la coada in aceasta seara, noapte. Nu se va dubla pretul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.

M-au sunat foarte multi in aceasta seara. Incerc sa-i calmez pe toti.

Suntem cu un razboi in Ucraina la frontiera, exista foarte multe zvonuri, fake-news-uri. Este un razboi hibrid si ne putem astepta ca in aceasta perioada sa mai apara tot felul de zvonuri, asa cum a fost si cu valuta. Nu avem probleme nici cu carburantii, nici cu gazele naturale, nici cu aprovizionarea populatiei. Romania este o tara stabila.

Maine, organe de control ale statului roman se vor duce peste benzinariile care au ridicat nejustificat acest pret, pentru ca au aparut in poze preturi de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. Mi se pare ca deja este o speculatie iar speculatiile sunt aspru pedepsite, mai ales in situatii de criza, cum suntem cu razboiul la frontiera noastra apropiata.

Inclin sa cred ca s-a creat o psihoza in masa si de aceea am si iesit si o sa ies in continuare sa spun ca nu exista absolut niciun motiv sa stam la coada si sa ne intoarcem in vremurile lui Ceausescu cand benzina si motorina era rationalizate si nu gaseam benzina si motorina”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, miercuri seara la Digi24.

SURSADigi24
Articolul precedentUn ofiter rus capturat a cerut scuze Ucrainei pentru „genocid”
Articolul urmatorPatronul benzinariei din Bihor care a vandut combustibil la pret record

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.